Kunstgalerijen in Amsterdam

Je vindt niet alleen de gokcultuur in Amsterdam, het barst er ook van de kunstgalerijen. Ik geloof dat ik er zelf naar meer dan 50 ben geweest, en er zijn er vast nog heel veel die nog ontdekt moeten worden. Ik verveel me dan ook geen moment in deze prachtige kunstlievende stad! Ieder weekend plan ik een andere wandelroute door Amsterdam, die me niet alleen langs zeer interessante plaatsen voert, maar waarbij ik ook minimaal 5 kunstgalerijen kan bezoeken. En altijd weer kom ik verrast thuis dat er nog zo veel te ontdekken valt in deze stad en zit ik zo vol nieuwe idee├źn dat ik de hele dag met mijn hoofd in de wolken loop. Hier volgen enkele van mijn beste ontdekkingen.

Art Gallery Mark Raven

De kunstenaar Mark Raven is een van de meest actieve kunstenaars van Amsterdam. De tentoonstelling wisselt dan ook regelmatig van thema. In deze populaire galerij vind je ansichtkaarten, posters, T-shirts, onderzetters en prints van zijn werk. Dit bestaat niet alleen uit abstracten maar ook prachtige schetsen en tekeningen van de echte Amsterdamse tafereeltjes. De kunstenaar is regelmatig zelf in de galerij aanwezig en altijd in voor een praatje en het signeren van een pas aangekocht stuk.

Jetsetart Galerij

Prachtige, kleurrijke hedendaagse kunst in alle vormen en maten. Ik heb er mijn ogen uitgekeken. Pas na mijn derde bezoek hoorde ik dat al deze prachtige kunstwerken gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke handicap. Dit maakt de hele tentoonstelling nog indrukwekkender. Een absolute aanrader!

Mediamatic

De tentoonstellingen in het Mediamatic zijn misschien niet zo heel erg indrukwekkend en verrassend maar toch is deze galerij regelmatig op mijn weekendtour te vinden. De unieke locatie, de gezellige bar en het prachtige uitzicht maken het gemis aan sprankelende hedendaagse kunst meer dan goed. En soms word ik ook hier verrast door ineens een geweldige voorstelling van een nieuwe hedendaagse kunstenaar waarvan enkele werken in de voorstelling zijn opgenomen.

Taschen Store

Gelegen in de duurste straat van Amsterdam, de P.C. Hooftstraat ligt de boekenwinkel Taschen Store. Liefhebbers van boeken kunnen hier hun hart ophalen. Hier vind je een zeer uitgebreide collectie hardcovers aan boeken over kunst. Sommige zijn door de kunstenaar zelf gesigneerd. Niet zozeer een galerij maar de winkel zelf is een absoluut kunstwerk. Hier kun je op je gemakje even heerlijk snuffelen en jezelf laten meevoeren door het schitterende beeldmateriaal in de kunstboeken. Ben je geïnteresseerd in een boek van of over een bepaalde hedendaagse kunstenaar? Het vriendelijke en behulpzame personeel staat je graag te woord.